Nyhedsbrev

Her finder du skolens sidste nyhedsbrev

Nyhedsbrev uge 27

                       

                       

 • God sommer
 • SFO og Børnehus i ferien
 • Skema
 • Kalender
 • Elevliste
 • Forældremappe
 • Betalingsservice
 • Hovedrengøring
 • Tøj med logo
 • Glemte ting og tøj i aulaen
 • LUS

 

Kære forældre

 

I fredag fik vi ønsket hinanden en god sommerferie, og vi fik taget afsked med vores 6. klasse. Vi havde en hyggelig dag med hygge i klasserne, rundboldkampe og en festlig afrunding med sangen Ferie, ferie ferie i salen, inden der blev sluttet af ude i klasserne og sagt farvel og på gensyn. 🙂

 

Der er tilmeldt en del til både SFO og Børnehus i ferien, og vi har lavet nogle arbejdsplaner ud fra antallet af børn. Hvis der skulle ske det, at I finder ud af, at børnene alligevel holder ferie nogle dage, så husk at give SFO og Børnehus besked så hurtigt som muligt. Det kan også have betydning for nogle aktiviteter, så hjælp os med at være informeret så meget som muligt. Der er åben begge steder i denne og næste uge (uge 27+28). I ugerne 29+30+31 er der helt lukket begge steder, og så åbner vi op igen i uge 32.

 

Vi har fået lavet et skema for det næste skoleår. Jeg vedhæfter gruppeskemaerne, der gælder frem til efterårsferien. Tjek gerne at I har fået de rigtige. Der kan nogle gange smutte et skema et forkert sted hen. Skemaerne træder i kraft i uge 34, da den første uge 33 er en klasselæreruge, hvor der startes op i grupperne efter ferien.

 

Jeg vedhæfter en kalender for skoleåret 2019-2020. Der kommer muligvis en opdatering i starten af efteråret, hvis vi får flere arrangementer sat på.

 

Jeg vedhæfter en elevliste, der passer til det kommende skoleår. Hvis der er fejl eller mangler i denne, så giv os besked, så vi kan få det rettet. Vi vil så udsende en opdateret udgave i starten af det nye skoleår.

 

Vi har forsøgt at lave en lille ”forældremappe”, der beskriver både det nye skoleår, samt hvad vi gør og tænker om det at drive og være friskole. Der står en masse forskellig information om, hvad skoleåret indeholder af arrangementer, samt hvad indholdet kan være af disse. Mappen er et lille leksikon, der kan bruges som opslagshæfte.

 

Som nævnt i sidste nyhedsbrev har vi lavet en aftale med NETS, der betyder, at I fremadrettet skal betale skolepenge via betalingsservice. I vil modtage information om proceduren. I skal betale manuelt den første gang, og så tilmelde jer betalingsservice. De fleste har sikkert mange andre ting, som I betaler på denne måde, så det vil ikke være nyt for ret mange. På denne nye måde, vil I automatisk blive trukket for den månedlige betaling. Bliver der reguleret i betalingen, vil det også ske automatisk. Vi vil gerne opfordre jer alle til at få tilmeldt så hurtigt som muligt, når I modtager den første betaling, så vi hurtigt kan få det hele ind i systemet.

 

For nogle uger siden modtog i information om hovedrengøringen i uge 33. Jeg vedhæfter holdene igen, så ingen kan være i tvivl om, hvilken aften man er på. Husk at få byttet, hvis den tildelte aften ikke passer. Man kan stadig vælge at betale 500 kr., hvis man ikke har mulighed for at hjælpe til nogle af aftenerne, eller ikke har mulighed for at bytte eller tage opgaven på et andet tidspunkt.

 

Mange af jer har det sidste par år købt tøj hos Sportigan i Hurup med skolens logo. Vi arbejder på at tilbyde noget nyt tøj efter sommerferien, så hvis noget af det ”gamle” trænger til udskiftning, så hold gerne inde i sommerferien, så der kan investeres efter ferien. Det bliver fortsat muligt at købe  Joma, men der vil også blive et tilbud om noget Hummel-tøj samt drikkeflasker og idrætsposer.🙂

 

I aulaen ligger der en masse glemt tøj, sko og andre forskellige ting. Gør os den tjeneste at kigge det hele godt igennem, så vi kan få ryddet op i bunken. Det der ikke er fjernet inden udgangen af uge 28 ryger til genbrug eller fjernes på anden vis.

 

I de sidste par uger er der flere gange konstateret LUS enten på skolen eller hjemme hos nogle af jer forældre. Det kræver oftest en fælles indsats at komme lusene og deres æg til livs, så derfor følger her en vejledning til, hvordan man sikrer sig, at man slipper af med de små kravlende bæster:

 

Man bader håret ind i balsam med silikone (som er i nærmest alle produkter i butikkerne)

Lader det sidde gerne natten over.

Lusene kvæles på den måde. Man kan så om morgen trække dem alle ud.

 

Lusene gennemgår 3 nymfestadier, inden de når voksenstadiet. Hvert nymfestadium varer 2-3 døgn. Dvs. efter 6 døgn fra klækning, vil der kunne være voksne lus. De er klar til at parre sig efter 11 timer og lægge nye æg efter et døgn. En hun kan lægge 4-5 æg dagligt.

Det er kun voksne lus som ligger æg.

 

Derfor, gentag behandlingen hvert ca. 3 døgn × 3 gange. På den måde får man udryddet alle på en nem, billig og sikker måde 🙂

 

Næste skoleår begynder mandag den 12. august kl. 08.10 med morgensang og rundstykker til alle.

 

I ønskes alle en god sommer 🙂


Hilsen Morten


Ønsker du at modtage nyhedsbrevet, så kontakt skolen og kom på mailingslisten