Seneste nyt

Et nyt skoleår har taget sin begyndelse.

Mandag den 13. august var der velkomst morgensang, hvor skoleleder Morten Nebel bød elever og forældre velkommen til et nyt skoleår.

Her er et uddrag af talen, der opfordrede alle til at "være sig sel"v og blive gode til at "være ti"l:

Kære elever og forældre.

Velkommen til et nyt skoleår. Jeg håber, I har haft en rigtig god sommerferie. 6 hele uger, der er blevet brugt til alt muligt andet end skolearbejde, så mon ikke vi alle er ved at være motiveret for at komme i gang igen med en hverdag, hvor tingene kommer lidt i system.

Jeg har i hvert fald nydt sommeren med en masse varme, badevand og badestrand og mulighed for at slappe helt af og komme ned i gear, så det hele ikke kører så hurtigt, som det ofte kan gøre til daglig.

Nu skal vi sammen tage fat på et nyt skoleår, der gerne skulle give os alle en masse gode oplevelser og gøre os klogere på mange forskellige ting. Selvfølgelig skal vi blive dygtigere til nogle helt elementære ting som f.eks. at læse bedre, at regne hurtigere osv. men vi skulle også gerne blive dygtigere på selve det ”at leve”. Det synes jeg faktisk må være det aller vigtigste.

Hvad hjælper det at være god til nogle ting, hvis man ikke er god til at være til?

Hvis man ikke er god til at være sig selv?

Hvis man ikke er god til at være sammen med andre?

Det synes jeg også det handler om, når vi sammen skal få en hverdag til at fungere det næste års tid. Hvis vi bliver gode til at være sammen, gode til at kende os selv, gode til at være gode til at få det bedste ud af livet, så tror jeg faktisk at mange af de faglige ting, som dansk, matematik, engelsk, tysk, natur/teknik osv. nok skal komme lidt af sig selv.

Der er mange undersøgelser, der viser, at hvis man er god til at være til, så har man lettere ved at modtage læring. Hvis man ikke bekymre sig for meget, har man lettere ved at modtage læring. Hvis man føler sig accepteret og godt tilpas, har man lettere ved at modtage læring.

Derfor er det faktisk temmelig vigtig, at vi i fællesskab bliver gode til at være til. Bliver gode til at give hinanden den plads, vi har brug for. Nogle har måske brug for mere plads end andre. Nogle har brug for lidt mindre. Nogle har brug for mere opmærksomhed, og andre brug for lidt mindre. Men det finder vi jo kun ud af ved at lære hinanden rigtigt godt at kende. Så ved vi også, hvem der kan tåle meget sjov, og hvem der kan tåle lidt sjov. Det er faktisk også meget vigtigt at forstå.

Faktisk er det jo sådan, at hvis vi skal behandle alle ens, så kan vi kun gøre det ved at behandle folk forskellige. Det ved I jo faktisk allerede. I ved godt, at nogle elever nogle gange får lov til nogle ting, som andre ikke gør. Eller at vi roser nogen for noget, som andre næsten kan få skæld ud for. Nogle gange kan det se uretfærdigt ud, men faktisk er det jo et forsøg på at give alle de samme muligheder. I er alle sammen meget forskellige, og derfor har I brug for at blive behandlet forskellig. Det er også godt at lære og finde ud af. Det er også en del af det at leve og forstå at leve.

Jeg glæder mig til at komme i gang igen, og det håber jeg også I gør.

Vi har forberedt et nyt skoleår, og nu er det så jer, der skal være med til at fylde det ud.

Der er mange ting, der ligner de sidste par skoleår, og så er der selvfølgelig også nogle ting, der er anderledes.

Bl.a. har vi ansat en ny lærer i stedet for Katrine. Hun hedder Rikke. Kort præsentation.

Vi har også ansat en timelærer i Natur/teknik til Gruppe 2 og Gruppe 3. Hun hedder Irena.

Praktisk info – kom i gang uge – forældre hjem – fri 12.30.

Læsebånd hver morgen efter morgensang.

Få bøgerne pakket godt ind. Passe på dem og hinanden.

Vi skal være sammen med dem, vi er sammen med.