Elevudtalelser

Udtalelse fra tidligere elev

Jeg begyndte i 0.kl. i 2006 på Boddum-Ydby Friskole. Jeg er rigtig glad for, at det lige præcis var her jeg startede min skolegang. Fordi der var plads til os alle med alle vore forskelligheder. Lærerne tog imod os, hver dag, med åbne arme, og gnist i øjnene. De ville os det allerbedste, og de ville gå hele vejen, for at få vores ”mission” (skolestart og skoletiden generelt) til at lykkedes.

Skolens størrelse og antallet af elever betød, at vi var blandet store og små hele tiden, og det fik én til ikke at føle sig mindre værd eller lille.

Da jeg i 7.kl. skulle skifte fra friskolen til folkeskolen, oplevede jeg pladsen til at være sig selv i fællesskabet og rummeligheden fra friskolen, blev erstattet af hierarki, imellem de ”store” og ”små”. Jeg er rigtig glad for, at jeg inden jeg selv skulle være en af ”de store”, havde oplevet, at det ikke er nødvendigt at føle sig så meget større og bedre.

Tvært imod tror jeg, at den aldersforskellene og ikke mindst forskellen på alle de mennesker, som man virkelig fik lært at kende på friskolen, har givet mig et åben sind senere hen. Jeg er flere gange siden blevet fortalt af mine efterskolelærere, gymnasielærere og nye kammerater, at man tydeligt kan mærke, at jeg har gået på friskole, og har været vant til at rumme mange forskelligheder og tage vare på andre i den ånd.

Friskolen har ikke kun personligt og socialt givet mig guldkorn med, men også fagligt, fordi der var tid og rummelighed til, at alle blev hørt og kunne få den hjælp som man havde brug for. Man blev forstået i sine vanskeligheder, og fandt lysten til at løse dem. Lærerne sørgede også altid for, at undervisningen passede til éns niveau, så man hverken kedede sig eller ikke forstod undervisningen. Vi fik også lov til at lære at hjælpe hinanden og undervise hinanden, det gav os både mere forståelse i det vi selv havde lært, men også forståelse i at alle ikke er ens og lærer på samme måde.

Udover at hjælpe hinanden i undervisningen, lærte vi også allerede fra 1. Klasse at fremlægge for hinanden. Det har betydet at jeg ikke oplever at være nervøs eller usikker, når jeg skal fremlægge eller til mundtlig eksamen. Det føles som noget naturligt at skulle fremlægge.

I dag går jeg i 1.G på HHX i Holstebro, og jeg kan møde studerende i min klasse, som stadig kan føle sig usikre og blive nervøse, for at skulle sige noget foran klassen. Hvorimod det ikke rører mig, og jeg har derfor i stedet for overskud til at prøve at få de andre til at føle sig mere sikre ved situationen.

Når du vælger Boddum-Ydby Friskole for dit barn, har du helt sikkert gjort et godt valg, som giver det god ballast, også senere i livet.

Silje Thomsen

Elev fra 2006-2013